Drums is één van de populairste instrumenten. Een drumstel heeft een grote aantrekkingskracht. Dit blijkt elk jaar weer op de open dagen van de muziekscholen. Iedereen, van klein tot groot, wil het wel even proberen!

Ondanks dat het een instrument is waarop je snel uit de handen en voeten kunt is het toch een instrument dat veel motorische vaardigheden vergt. Dit leer je door stapsgewijs alles op te bouwen, waardoor je handen en voeten los van elkaar kunt gebruiken om ritmes te spelen. Spelenderwijs leer je ook drumnotatie lezen.

Het is belangrijk dat een leerling thuis een drumstel heeft. Niet alleen om te oefenen, maar ook om gewoon lekker te spelen, want daar gaat het tenslotte om.

Tijdens de lessen wordt er veel met muziek meegespeeld. Veel leerlingen nemen een liedje mee dat ze in de les willen leren spelen.

Soms hebben leerlingen wat moeite met het leren lezen van noten. Voor deze leerlingen heb ik een methode met afbeeldingen i.p.v. noten. Deze methode is ontwikkeld voor dyslectische kinderen, maar werkt ook heel goed bij jonge kinderen. Noten lezen is een handig hulpmiddel, maar geen must. Ook kan ik ritmes voorspelen, zodat je ze met je telefoon kunt filmen en zo thuis kunt oefenen.

Ben je nog verder gevorderd, dan is het mogelijk om het lesprogramma op jou wensen aan te passen. Het kan zijn dat je je wilt verdiepen in een bepaalde muziekstijl, of misschien wil je je techniek eens flink ontwikkelen. Er is veel mogelijk.